Dokumentointi on sosiaalialan ammattilaisten lakisääteinen velvollisuus. TheraSos Oy on saanut hyvää palautetta siitä, että kirjaukset on tehty ammattitaitoisesti ja niiden sisältöön panostetaan! Viimeisin positiivinen palaute on tullut Turun perheoikeudelliselta yksiköltä ja oli ilo lukea toimitilojen tarkastuskertomus, jossa mainittiin, että kirjaukset ovat laadukkaita! Meillä kirjauksia kehitetään kirjaamisasiantuntijan kanssa!

Dokumentoinnin laatuun panostetaan

TheraSos Oy käyttää dokumentointiin DomaCare tietojärjestelmää. DomaCaren nettisivuilla kerrotaan, että se on helppokäyttöinen ja monipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti hoito- ja sosiaalialan tarpeisiin. Ja sitä se todellakin on! Me voimme tehdä laadukkaita kirjauksia helposti ja ajantasaisesti, koska kirjaamismahdollisuus kulkee aina mukana. Mobiilisovellus on tietoturvallinen ja se mahdollistaa osallistavan kirjaamisen, koska dokumentointi voidaan toteuttaa vaikka asiakkaan kotona!

TheraSos Oy panostaa siis kirjaamisen laatuun. Käytännössä ajattelemme niin, että mitään työtä ei ole tehty, ellei sitä ole kirjattu. Kirjaamisessa kiinnitetään huomiota kirjauksen asiasisältöön. Työntekijä ei voi tehdä omia olettamuksia, vaan kaikki mitä kirjataan, perustuu todennettavissa olevaan faktaan. Avaamme siis kirjauksissa asiakastilanteita juuri sopivissa määrin. Emme kirjoita kohtuuttoman pitkiä romaaneja, mutta silti kerromme tarkasti mitä erilaisissa asiakaskohtaamisissa todella on tapahtunut. Tästä vaikkapa esimerkkinä se, että emme voi kirjata, että lapsi oli tapaamisella tuhma. Sehän ei kerro tilanteesta vielä mitään ja tämä on pitkälti vain yleistasoinen termi jollekin käyttäytymiselle. Sen sijaan kerromme konkretian tasolla miten lapsi käyttäytyy, mitä hän tekee ja miten hän on vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Tämä kertoo lukijalle jo selvästi enemmän siitä, miten lapsi todella toimii. Kiinnitämme aina huomiota myös vahvuuksiin ja teemme ne näkyviksi myös kirjauksissa!

Kirjaamisasiantuntija

TheraSos Oy:ssa seurataan säännöllisesti dokumentoinnin laatua ja näin erotumme selkeästi muista toimijoista. Meillä on tehtäväänsä koulutettu kirjaamisasiantuntija, jonka tehtävänä on kehittää kirjaamisen sisältöä. Hän huolehtii siitä, että kirjaaminen pysyy laadukkaana myös kiireen keskellä. Palvelun tilaaja voi siis luottaa siihen, että hän saa meiltä asiapitoista, ja laadukasta kirjallista materiaalia itselleen aina sovittuina ajankohtina. Olemme kehittäneet itsellemme kuukausikoostepohjan ja tällä hetkellä kehitämme myös tavoitteiden tarkasteluun asiakirjapohjaa, jonka kautta voi seurata tavoitteiden toteutumista erilaisilta asteikoilta.